home
PITA VREUGDENHIL
schilder van realistische stillevens
Stilleven met kalebassen en 2 litermaat

Zondag 27 maart 2011

Nieuwsbrief

vijfde jaargang nr. 2

Geachte kunstliefhebber,

Deze nieuwsbrief bevat een uitnodiging voor de expositie bij Galerie & Artotheek "De Vlaming" in Den Haag

Driedimensionale cartoons en tastbare stilte

De Haagse vesting van "De Vlaming" zet vanaf woensdag 30 maart tot en met zondag 8 mei werken van de beeldhouwer Leon Strous en de schilderes Pita Vreugdenhil in de schijnwerpers.

Kunstwerk van Leon Strous

Leon Strous is van huis uit tekenaar en illustrator. Hij ruilde na verloop tijd de tekenpen in voor de schilderskwast en stapte later over op de beeldhouwkunst.
In zijn keramische en bronzen beelden is de tekenaar nog duidelijk te herkennen. De beelden zijn feitelijk driedimensionale cartoons met een hoge amusementswaarde. Het gaat om expressieve, grappige, soms dolkomische in keramiek en brons samengebalde korte tafereeltjes.
De vrolijkheid van de beelden is aanstekelijk

Stilleven

Twee kruiken en een lijsterbes, een mosterdpotje en knoflook, appels in een mand, het zijn slechts voorbeelden van de stillevens van Pita Vreugdenhil. Ze zijn zorgvuldig gerangschikt en met uiterste precisie in olieverf op doek of op paneel verbeeld. Wat dat betreft past het werk van Vreugdenhil in de traditie van de klassieke stillevenkunst. In een subtiel spel van licht en donker, vorm en kleur overschrijdt zij de grens van de werkelijkheid, waardoor de stilte bijna tastbaar wordt. Hierdoor krijgt het begrip stilleven een extra dimensie.
Kunstwerk van Pita Vreugdenhil

Open huis

Zaterdag 9 april 11:00 - 17:00 uur

Tijdens deze dag staan de deuren van "De Vlaming" in Zoetermeer en Den Haag open om informatie te verstrekken over het reilen en zeilen van kunst en om de uitleencollectie aan het publiek te tonen.

Wie voor weinig geld hedendaagse kunst in huis wil halen, van afwisseling houdt en met verschillende kunstuitingen kennis wil maken kan bij Artotheek "De Vlaming" terecht.

Stilleven met hedendaags glas en appels

Dit nog niet eerder gepubliceerde stilleven met hedendaags glas en appels,
60 x 80 cm © 2011 olieverf op linnen van Pita Vreugdenhil, wordt bij
"De Vlaming" in Den Haag geëxposeerd

Nieuwe galerie in Zoetermeer

Galerie en Artotheek "De Vlaming" is na een paar jaar van afwezigheid weer terug in Zoetermeer. "De Vlaming" is nu gevestigd aan de sfeervolle dorpsstraat op nummer 152.
Op de eerste etage, boven de winkel van Kroonpart (verf en kunstschilderattributen) kan het publiek terecht voor het bezichtigen, lenen en/of aanschaffen van kunstwerken.

"De Vlaming" beschikt in Zoetermeer over een ruime collectie hedendaagse kunstwerken op niveau, gemaakt door professionele kunstenaars. Het gaat om kleurrijke schilderijen in olieverf of acrylverf, zeefdrukken, litho's, kleurenetsen, keramische sculpturen en bronzen beelden.
Om een indruk te krijgen van het aanbod heeft "De Vlaming" een expositie ingericht met werk van een aantal bekende en nieuwe kunstenaars, die aan de galerie zijn verbonden.
Verder vertoont "De Vlaming" grafische kunstwerken van onder anderen Corneille, Herman Brood, Theo Koster, Ada Breedveld en Jan Cremer.

Anna Paulownastraat 25
Den Haag 070-3922790

Uw gastheer: Harry Englebert

Dorpsstraat 152, 1eetage
Zoetermeer 06-20163638

Uw gastheer: Theo Eerden

Openingstijden:

woensdag

donderdag

vrijdag

zaterdag

zondag


12:00 - 17:00

12:00 - 17:00

12:00 - 17:00

12:00 - 17:00

12:00 - 17:00

Openingstijden:

woensdag

donderdag

vrijdag

zaterdag


12:00 - 17:00

12:00 - 17:00

12:00 - 17:00

12:00 - 17:00

Website: www.galeriedevlaming.nl

De galeriehouders, Theo Eerden en Harry Englebert, heten U van harte welkom!

De expositie "driedimensionale cartoons en tastbare stilte" wordt door mij van harte bij u aanbevolen.

Met vriendelijke groet,

Pita Vreugdenhil.