home
PITA VREUGDENHIL
schilder van realistische stillevens
Stilleven met kalebassen en 2 litermaat

Donderdag 22 december 2011

Nieuwsbrief

vijfde jaargang nr. 5

Geachte kunstliefhebber,

Kerst- en nieuwjaarsgroet

Het jaar 2011 was in alle opzichten een bewogen jaar. De bezuinigingen op subsidies en de BTW verhoging zorgden binnen de kunstsector voor de nodige onrust. Bezuinigen werd het trefwoord.

Voor mijzelf baarde de gezondheid van Cor, mijn echtgenoot, mij grote zorgen, waardoor het schilderen naar het tweede plan verhuisde. Nu we weer op de goede weg zijn en zijn herstel een kwestie van tijd is, hoop ik na de drukte van de feestdagen me weer volledig met schilderen bezig te kunnen gaan houden. Daar heb ik erg veel zin in.

Toch is 2011 niet onopgemerkt voorbij gegaan. Er heeft een aantal activiteiten plaatsgevonden, waar ik met veel plezier op terugkijk.

Stilleven met hedendaags glas en appels
Stilleven met hedendaags glas
en appels, 60 x 80 cm © 2011

Zo was er in het voorjaar de duo tentoonstelling “Driedimensionale cartoons en tastbare stilte” in galerie De Vlaming in Den Haag samen met de keramist Leon Strous.

De Nederlandse kunstwereld kreeg er een nieuwe traditie bij. De stichting ArtWorlds heeft in samenwerking met het Gemeentemuseum Den Haag de ZomerExpo 2011 gelanceerd.
Op 9 april was ik één van de 2450 deelnemers aan de voorronde van de Zomer Expo 2011 Anoniem Gekozen. Uit de 4750 kunstwerken werden door een deskundige jury 650 werken geselecteerd voor de volgende ronde en één daarvan was mijn schilderij “Rozenbottels in gemberpotje”. Mijn stilleven kreeg vanaf mei een plaatsje in de webgalery.

Geselecteerd stilleven
Stilleven met rozenbottels in gemberpotje, 24 x 30 cm © 2010
Stilleven met wilde perzikken
Stilleven met wilde perziken, 15 x 25 cm © 2011

Traditioneel vonden in het eerste weekend van oktober weer de Open-Atelierdagen Noordoost-Veluwe plaats. Dit jaar was er voor het eerst ook op vrijdag open huis. Door het zeer uitzonderlijk warme weer volgden veel bezoekers de kunstroute per fiets. Met twee andere Emster kunstenaars, Chérie Agterberg en Lideke Middelbeek vormde ik een cluster. We hebben gezamenlijk reclame gemaakt in de plaatselijke huis aan huis bladen en we hadden een twee pagina’s groot artikel in de Stentor. Ook via internet hebben we als cluster veel reclame gemaakt.

Naast bovenstaande activiteiten hadden mijn vaste galeries, Hofstede Galerie Lijn 3 in Geersdijk, Galerie De Vlaming in Den Haag en Zoetermeer, Galerie Meander in Zevenaar en Galerie In Den Uyl in Elburg en Heerde altijd werk in stock.

Sinds kort kunt u mij ook vinden op Twitter, Facebook en LinkedIn.

Terugkijkend op 2011 was het een jaar met ups en downs.

Vooruitkijkend hoop ik weer veel stillevens te gaan schilderen en daarnaast te genieten van wat er op mijn pad komt samen met mijn man, mijn kinderen en mijn vijf kleinkinderen.

Stilleven met kweeappels
Stilleven met kweeappels, 40 x 65 cm © 2011

Ik wens u allen
fijne feestdagen en
een gezond en voorspoedig 2012

De eerstvolgende nieuwsbrief ontvangt u, wanneer ik weer iets heb te melden.

Met vriendelijke groet,

Pita Vreugdenhil.