PITA VREUGDENHIL schilder van realitische stillevens

Zaterdag 22 december 2012

Nieuwsbrief

zesde jaargang nr. 3

Kerst- en nieuwjaarswens

Stilleven met Chinese voorraadpot
Stilleven met Chinese voorraadpot, 100 x 80 cm © 2012

Ik wens u
fijne feestdagen en
een gezond en voorspoedig 2013

Geachte kunstliefhebber,

Het jaar 2012 is bijna ten einde. Een goed moment voor een terugblik op het afgelopen jaar, maar ook een moment om vooruit te kijken.

Hadden wij in 2011 nog veel zorgen over de gezondheid van Cor, mijn echtgenoot, nu het weer heel goed met hem gaat, kijken we de toekomst weer vol vertrouwen tegemoet en maken we weer plannen.

Het was een moeilijk jaar voor de beeldende kunst. Gelukkig nam de overheid het wijze besluit om de BTW weer terug te draaien van 21 naar 6%.

Door de economische crisis en de onzekere verwachtingen voor de komende jaren, gaat de verkoop in de hele kunstensector erg moeizaam. Eerst zekerheid, dan kunst is voor velen het motto.

Mijn werk was het hele jaar in stock bij mijn vaste galeries.

Er was werk in Den Haag en in Zoetermeer bij galerie “De Vlaming”, in Zevenaar bij galerie Meander, in Heerde en Elburg bij galerie In den Uyl en in Geersdijk bij Galerie Hofstede Lijn 3.

Door omstandigheden was galerie In den Uyl genoodzaakt de vestiging in Elburg te sluiten.

collage

Eind maart, begin april organiseerde de Stichting Open Atelierdagen Noordoost-Veluwe voor de eerste maal een expositie om de bekendheid van de open atelierdagen te vergroten.

In een prachtig nieuw bedrijfspand aan de molenweg in Heerde exposeerden 25 collega-kunstenaars en ik hun werk. Tevens was er werk te zien van studenten van Artez uit Zwolle. 

Het was een succes, veel kunstliefhebbers brachten er een bezoek en het is zeker voor herhaling vatbaar.

Rood en geel doosje

Op 5, 6 en 7 oktober vonden weer de tradionele open atelierdagen plaats. Deze dagen ervaar ik ieder jaar weer als heel inspirerend. Het directe contact met mensen die belangstelling tonen voor mijn werk is heel plezierig.

Twee kruiken en tweelitermaat

Voor het komend jaar staat deelname aan twee groepsexposities op de agenda. Voor de maanden mei en juni bij Galerie Pictura In Aijen (Limburg) en in de zomer een expositie van miniaturen bij Galerie Hofstede Lijn 3 in Geersdijk (Zeeland). De miniaturen zijn voor mij een nieuwe uitdaging, waar ik momenteel hard aan werk.

U kunt mij ook volgen via Facebook, Twitter en LinkedIn.

Het komend jaar wil ik weer veel stillevens schilderen en daarnaast genieten van wat er op mijn pad komt, samen met Cor, mijn kinderen en kleinkinderen.

De eerstvolgende nieuwsbrief ontvangt u, wanneer ik weer iets heb te melden.

Met vriendelijke groet,

Pita Vreugdenhil.