PITA VREUGDENHIL schilder van realitische stillevens

Zondag 22 december 2013

Nieuwsbrief

zevende jaargang nr. 6

Geachte kunstliefhebber,

Kerst- en nieuwjaarswens

Stilleven met Hortensia en kweeperen
Stilleven met Hortensia en kweeperen, 50 x 80 cm © 2013

Ik wens u
fijne feestdagen en
een liefdevol en kleurrijk 2014

Het jaar 2013 is bijna ten einde. Een goed moment om terug te blikken op het afgelopen jaar, maar zeker ook een moment om vooruit te kijken.

Door de economische omstandigheden was 2013 opnieuw een moeilijk jaar voor de beeldende kunsten sector. Eerst zekerheid, dan kunst.

Door mijn deelname aan diverse exposities, kan ik, ondanks de economische omstandigheden, tevreden terugzien op een redelijk geslaagd jaar.

Het begon in maart met deelname aan de voorjaarsexpositie van de Open-Atelierdagen Noordoost-Veluwe. Het succes van 2012 was aanleiding voor het bestuur om opnieuw een expositie te organiseren en nu in een prachtig historisch pand in Heerde.


Ook in maart heb ik het schilderij, uit de nalatenschap van een opdrachtgeefster, verkocht. Het streefbedrag van € 6.000,00 werd gehaald en de gehele opbrengst is ten goede gekomen aan KWF kankerbestrijding.

Hortensia in Chinese kan olieverf op linnen. Verkocht t.b.v. KWF

In het Noord-Limburgse Aijen, bij galerie Pictura, maakte mijn werk deel uit van de groepsexpositie “Hedendaags Realisme”.

Miniatuurtjes 8 x 8 cm

Aansluitend volgde eind mei de expositie “Parels in de schilderkunst” bij Hofstede Galerie Lijn 3 in Geersdijk in Zeeland. Voor het eerst heb ik, op speciaal verzoek van de galeriehoudster, een aantal miniaturen gemaakt en geëxposeerd. Dit bleek zeer succesvol, vrijwel alle miniaturen werden verkocht.

Na de zomer nam ik deel aan de groepstentoonstelling "Alleen voor Dames" bij Galerie Pictura. Roel van der Veen, de galeriehouder, had 13 vrouwelijke beeldende kunstenaars uitgenodigd voor deze expositie. Mijn werk, waaronder een serie nieuwe miniaturen, blijft tot 2 februari 2014 in Galerie Pictura tentoongesteld.

Stilleven met glazen bol en groen kistje

Traditioneel in het eerste weekend van oktober, deed ik voor de negentiende keer mee aan de Open-Atelierdagen Noordoost-Veluwe.
Veel kunstliefhebbers en belangstellenden brachten een bezoek aan mijn atelier.

Stilleven met Sneeuwklokjes

Dit zijn voor mij altijd heel bijzondere dagen. Ik geniet van de aandacht voor en de reacties op mijn werk, het is inspirerend en stimulerend. Een aantal van mijn werken vond een nieuwe eigenaar.

Ook ben ik het afgelopen jaar actief geweest op Facebook met mijn stillevens. Mijn werk werd een aantal malen onderscheiden met een virtuele award. Altijd leuk, voor wat het waard is. Ook vermeld ik wetenswaardigheden, betreffende mijn activiteiten op twitter en LinkedIn

Het komend jaar hoop ik weer nieuwe stillevens te schilderen, zowel op groot, als op miniatuur formaat. Hofstede Galerie Lijn 3 heeft mij uitgenodigd om mee te doen aan de jubileumexpositie "25 jaar Schoonheid en Passie". Deze expositie start 30 augustus 2014.
Daarnaast hoop ik te kunnen genieten van wat er op ons pad komt, samen met Cor, mijn kinderen en kleinkinderen.

Nu de economie langzaam beter lijkt te gaan, kan ook de beeldend kunstenaar de toekomst weer positief en vol vertrouwen tegemoet zien.

De eerstvolgende nieuwsbrief ontvangt u, wanneer ik weer iets heb te melden.

Met vriendelijke groet,

Pita Vreugdenhil.