PITA VREUGDENHIL schilder van realitische stillevens

zaterdag 26 september 2015

Nieuwsbrief

negende jaargang nr. 4

Geachte kunstliefhebber,


OPEN-ATELIERDAGEN NOORDOOST-VELUWE 2015

Traditiegetrouw, in het eerste weekend van oktober, op 2, 3 en 4 oktober worden dit jaar voor de 21ste keer de Open-Atelierdagen Noordoost-Veluwe georganiseerd. Tijdens deze dagen kunt u kennismaken met de kunstenaars, hun verschillende vormen van beeldende kunst en tonen zij hun meest recente werk. Zij geven uitleg over hun manier van werken en beantwoorden vragen van geïnteresseerde bezoekers. Een kijkje in de "keuken" van de kunstenaars is tevens een mooie gelegenheid om te genieten van de omgeving waarin ze wonen. In 1994 zijn enkele kunstenaars in Epe en omgeving gestart met het organiseren van de Open Atelierdagen, welke inmiddels zijn uitgegroeid tot een kunstmanifestatie met landelijke bekendheid. Dit jaar bieden 35 kunstenaars, waaronder Pita Vreugdenhil in Emst, u de gelegenheid om een kijkje te nemen in hun atelier.

Stilleven met parelketting
Stilleven met parelketting

Er is een brochure gemaakt met informatie over alle kunstenaars, die u tijdens de Open-Atelierdagen kunt bezoeken. Van iedere kunstenaar is een kunstwerk afgebeeld, zodat u een idee krijgt van de aard van het werk. In de brochure bevindt zich een kaart, waarop alle ateliers staan aangegeven. Zo kunt u makkelijk uw eigen route bepalen.

De kaart plus brochure kost € 2,00 en is vanaf half augustus verkrijgbaar bij de:
- VVV's in Epe, Heerde en Hattem.
- Bruna-winkels in Epe, Vaassen, Heerde en Hattem.
- Deelnemende kunstenaars.

Stilleven met Inktflesje en schilderkistje

Stilleven met Inktflesje en schilderkistje

In de zomer van 2015 stond de provinciale maakindustrie van Gelderland volop in de schijnwerpers. Om te laten zien wat er allemaal werd en nog steeds wordt gemaakt in Gelderland, zijn diverse evenementen georganiseerd. Ook het bestuur van de Open-Atelierdagen Noordoost-Veluwe is gevraagd hierop in te haken. De deelnemende kunstenaars is verzocht een werk te maken met het thema "Gemaakt in Gelderland"  Deze werken worden vanaf 18 september in het informatiecentrum Kunsthuis KEK tentoongesteld.

Informatiecentrum Informatiecentrum "Kunsthuis KEK"
"Kunsthuis KEK"
Beekstraat 5
8162 HA Epe

Vanaf vrijdag 18 september wordt in Kunsthuis "KEK" in het centrum van Epe (vlakbij de grote kerk) een overzichtstentoonstelling ingericht met werken van de kunstenaars, die meedoen aan de Open-Atelierdagen. U treft er bovendien van alle deelnemende kunstenaars informatiemappen aan, zodat u nóg beter kunt bepalen welke ateliers u wilt bezoeken. Ook is in het informatiecentrum de kaart plus brochure te verkrijgen.

Het informatiecentrum "Kunsthuis KEK" is geopend op:

vrijdag zaterdag zondag vrijdag zaterdag zondag vrijdag zaterdag zondag

18 19 20 25 26 27 02 03 04

september september september september september september oktober oktober oktober

14:00 - 17:00 11:00 - 17:00 14:00 - 17:00 14:00 - 17:00 11:00 - 17:00 14:00 - 17:00 14:00 - 17:00 11:00 - 17:30 11:00 - 17:00

Kunst verbindt Emst-Epe

Op weg van Emst naar Epe stellen vier kunstenaressen, hun ateliers open voor het publiek.
Aan de Hanendorperweg 3, in Emst waar Pita Vreugdenhil in haar atelier haar realistische stillevens toont.
Richting Emst-Epe naar het atelier van Chérie Agterberg, impressionistisch schilder en tekenaar aan de Woesterweg 17 in Emst.
Verder in noordelijke richting, delen, speciaal voor deze gelegenheid, Monica Ligteringen en Ria Pastoor de locatie aan de Kerkstraat 6 in Epe. Zowel in huis als in de tuin wordt hier, keramiek van Ria en beelden en schilderijen van Monica getoond.
Van Emst naar Epe of visa versa, de getoonde diversiteit van kunst maakt een bezoekje meer dan waard.
De ateliers liggen op fietsafstand van elkaar.

Kunst verbindt

Tijdens de Open-Atelierdagen toon ik mijn nieuwste werk en kan ik u mijn manier van werken uitleggen en de diverse stadia van een schilderij laten zien.
Natuurlijk kunt u mij ook vragen stellen.

U bent van harte welkom in mijn atelier.

Ik wens u plezierige en inspirerende dagen toe.

Tijdens de Open-Atelierdagen zijn de ateliers geopend:
van 12:00 uur tot 18:00 uur.

Voor meer informatie: www.openatelierdagen.nl

Begin december kunt u de eerstvolgende nieuwsbrief verwachten tergelegenheid van de kerstexpositie in De Eikelhof te Mariënheem.

Met vriendelijke groet,

Pita Vreugdenhil.